Τελετή Dip Yagya - ANAHATA & Raja Yoga Center

Τελετή Dip Yagya - ANAHATA & Raja Yoga Center

Η Yagya είναι μία τελετουργία που πραγματοποιείται εδώ και αιώνες στην Ινδία. Στην αρχική της μορφή είναι η καύση συγκεκριμένων ξύλων και άλλων υλικών στην φωτιά, παράλληλα με προσφορές στην φωτιά από τους συμμετέχοντες και την ψαλμωδία συγκεκριμένων Mantra, με σκοπό τον καθαρισμό της ψυχής, του πνεύματος και του σώματος,  δηλαδή των σκέψεων και των συναισθημάτων, αλλά και του περιβάλλοντος τριγύρω. Γεμίζει τους συμμετέχοντες με ευλάβεια, αγάπη και γνώση για τον εαυτό τους και τους γύρω και τους οδηγεί να κάνουν ενάρετες σκέψεις και πράξεις.

H Dip Yagya είναι η ίδια τελετουργία που όμως πραγματοποιείται σε μικρότερο βεληνεκές. Αυτή η Yagya εξελίχθηκε μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων να την εκτελούν μέσα στο σπίτι τους με την συμμετοχή μικρότερων ομάδων και την ανάγκη να εξαπλωθεί στις δυτικές χώρες όπου οι οικογένειες είναι μικρότερες και οι άνθρωποι είναι σε επαφή με μικρότερες ομάδες με τις οποίες μπορούν να μοιραστούν αυτή την όμορφη και ισχυρή τελετή. Η Dip Yagya εκτελείται με κεριά, αντί για ξύλα, με αρωματικά sticks και με μικρές συμβολικές προσφορές των συμμετεχόντων (π.χ. στην μορφή ρυζιού). Τα οφέλη μιας Yagya είναι άμεσα αισθητά και αρκεί μία συγκεντρωμένη συμμετοχή για να νιώσει κανείς  τις επιδράσεις αυτής της εξύμνησης του Θεού μέσα μας.

Η Yagya είναι μια Θεϊκή πράξη γεμάτη ευσέβεια. Η ιερότητα είναι βασική προϋπόθεση για να αποκτήσουμε ουράνιες αρετές. Η εκτέλεση της τελετής της Yagya, γίνεται με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων εθελοντών, που εκπαιδεύονται ώστε να εκτελούν τις τελετουργίες στον σωστό χρόνο, με τον σωστό τρόπο, με σκοπό να επιτραπεί η διατήρηση της συνοχής της τελετής. Το περιβάλλον καθίσταται ιερό, σοβαρό και εντυπωσιακό κατά τη διάρκεια της Yagya. Μια ατμόσφαιρα επίσημη και πνευματικά φορτισμένη δημιουργείται την ώρα που όλοι οι συμμετέχοντες προσεύχονται με τα Mantra, καθαρίζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις με σκοπό να αποκτήσουν τις Θεϊκές αρετές και να κάνουν Θεϊκές πράξεις.

Η λέξη Yagya, είναι ένας όρος με αρκετές βαθιές έννοιες. Μία από τις ερμηνείες της είναι η σταθερή προσπάθεια να υιοθετήσουμε υψηλά ιδανικά στη ζωή. Κανονικά οι Yagyas, έχουν 3 συστατικά:

1) Προσφορά στη φωτιά
2) Χρήση των Mantra (προσευχές)
3) Πίστη και αφοσίωση των συμμετεχόντων.

Ο Lord Krishna, λέει στην Baghavat Gita ότι αυτό το σύμπαν είναι η δημιουργία της Yagya. Μια Yagya δεν εκτελείται ποτέ απρόθυμα. Ο σκοπός της είναι να κάνει τη ζωή Yagyamaya. Συνεπώς, στην Dip Yagya οδηγούμαστε μαζί με την σταθερή αποφασιστικότητα και τα ευγενή συναισθήματα και σκέψεις, να ζήσουμε τις ζωές μας, τις προσωπικές και τις συλλογικές, με υψηλά ιδανικά και γεμάτες ηθικές πράξεις, δηλαδή να κάνουμε τη ζωή μας Yagyamaya.

Ο Θεός είναι απόλυτος. Η Φύση δεν αφήνει τίποτα ατελές. Κάθε πνευματική ιεροτελεστία όπως η Yagya, μας εξυψώνει περαιτέρω προς τη μεταμόρφωση και την υπερβατικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Yagya θα βρείτε στα παρακάτω δύο βιβλία που έχουν γραφτεί από Ινδούς πάνω στα οφέλη και την διαδικασία των τελετών αυτών:

  • για το βιβλίο πάνω στην Yagya, "The Integrated Science of Yagya", πατήστε εδώ

και

 

Υλικά για την πρακτική της Τελετής της Yagya:

1.Πιατέλα ή πιάτο.

2.κουταλάκι μικρό (αν έχετε ασημένιο καλύτερα).

3.ποτηράκι μικρό του λικέρ ή απλό.

4.κερί λευκό ρεσώ.

5.δυο κουταλιές της σούπας ρύζι.

6.λίγα απλά λουλουδάκια από τον κήπο.

7.ενα στικ μυρωδικό (όχι τεχνητό).

8.ενα μικρό ατομικό γλυκάκι για πρασαντ.

9.μια συμβολική οικονομική προσφορά για τους φτωχούς (η οποία θα διατεθεί από τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά όπου θεωρεί πως απαιτείται βοήθεια).

 

Πρακτικές συμμετοχής

Από τις 17 Απριλίου και Κάθε Τετάρτη 19.30 το απόγευμα

(κατόπιν συνεννόησης μπορεί να γίνει επιπλέον Κυριακή 19.30  το απόγευμα,

Και για διψασμένους αναζητητές του Θείου Φωτός κάθε Σάββατο 05.30 το πρωί

Μπορεί επίσης να γίνει και σε τρίτους , προσωπικούς χώρους άλλων περιοχών)

Κάθε Yagya που γίνεται ανταποδίδεται με το ελάχιστο της προσφοράς των 10 ευρώ.

Η επιπλέον προσφορά για το φιλανθρωπικό μας έργο είναι ελεύθερη επιλογή για τον καθένα.

Επικοινωνήστε μαζί μας