Aischwarya Devi Μαίρη Σούκουλη - Βιογραφικό

Aischwarya Devi Μαίρη Σούκουλη - Βιογραφικό

aischwarya-devi-mairy-soukouli-01Η Aischwarya Devi γεννηθείς με το όνομα Μαίρη Σούκουλη και μητέρα τεσσάρων πνευματικών, ενεργητικών και δημιουργικών παιδιών ζει και εργάζεται στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Η πνευματική σταδιοδρομία της ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη το 1981 σε πολύ νεαρή ηλικία συναντώντας τον Guru της, τον Paramahmsa Satyananda. Ο δάσκαλος αυτός την μύησε στο πνευματικό δρόμο της Γιόγκα και αργότερα δέχτηκε το πνευματικό της όνομα. Η διαδρομή και εξέλιξή της από τότε μέχρι σήμερα είναι γεμάτη με συνεχή μάθηση και σοφία, με πρακτική και τεχνικές Γιόγκα, με ταξίδια, με ζωή σε Άσραμ, με περαιτέρω μυήσεις και με όλη την πνευματική εσωτερική διδασκαλία μέσα από την οποία ένας μαθητής πορεύεται προς το φως της αλήθειας.

Η πορεία της ξεκίνησε με τον χορό στην Αφρική όπου έζησε για κάποιο διάστημα. Αργότερα, το 1981 έζησε για δύο χρόνια στην Αμερική όπου ασχολήθηκε με τον χορό και την χορογραφία και γύρισε στην Αθήνα το 1983. Από εκεί ταξίδευε συχνά στην Ινδία και την Ευρώπη με σκοπό την προσωπική πνευματική της εξέλιξη. Το 1987 ίδρυσε σχολή μπαλέτου στο Χαλάνδρι της Αθήνας όπου για τα επόμενα 10 χρόνια προσκαλούσε και φιλοξενούσε πνευματικούς δασκάλους από τον χώρο του Satyananda Άσραμ της Ελλάδας, οι οποίοι παρουσίαζαν θέματα σχετικά με την Γιόγκα. Η ίδια ήταν μόνιμη μαθήτρια της Γιόγκα και σε συνεχή εξέλιξη.aischwarya-devi-mairy-soukouli-02

Η γνωριμία της το 1993 με τον Χρήστο Θεμελιώτη, μεγάλο φιλόσοφο του Χριστιανικού Εσωτερισμού, ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος σταθμός της πνευματικής της πορείας. Ζώντας κοντά του για 15 περίπου χρόνια, απέκτησε πολλές εμπειρίες και γνώσεις στην εσωτερική μεταφυσική πλευρά του Χριστιανισμού. Με την βοήθεια αυτής της ψυχής που ήταν πνευματική και φιλοσοφική διάνοια του εσωτερικού Χριστιανισμού πήρε άπειρες πληροφορίες σε πνευματικές μυήσεις και με αφοσίωση μεταδίδει αυτές στους μαθητές της μέχρι σήμερα.

Στις αρχές του 1999 ξεκίνησε ένα ταξίδι ασκητικής ζωής που κράτησε ενάμισι χρόνο. Σε αυτό το διάστημα, μέσα από μια σχετική απομόνωση και την απόσυρση από τις καθημερινές ανέσεις και τις δραστηριότητες της ζωής στην πόλη και την συνεχή Χριστιανική προσευχή, την πρακτική της Γιόγκα και τις Γιόγκικες τεχνικές καθαρισμού της ψυχής, η Aischwarya έλαβε την μύηση που την ώθησε να ξεκινήσει την διδασκαλία της Γιόγκα και σήμανε μια νέα πορεία στην ζωή της.

aischwarya-devi-mairy-soukouli-03Κατά το τέλος του 2005 ίδρυσε την νέα της σχολή με το όνομα Raja Yoga Center of Art, όπου διδάσκει ακόμα Γιόγκα και χορό και κάνει παρουσιάσεις και σεμινάρια πνευματικού περιεχομένου. Την ίδια χρονιά δέχτηκε μια πρόσκληση να μεταδώσει το Pranic Healing του Master Choa Kok Sui με την βοήθεια του Ρικάρντο της Ιταλίας, του πρώτου δασκάλου Pranic Healing στην Ελλάδα. Η ίδια έχει πια λάβει πολλές θεραπευτικές μυήσεις στην Πρανική θεραπεία και εργάζεται και ως Πρανική Ψυχοθεραπεύτρια.

Ασκώντας όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα της η Aischwarya Devi μέσα στα χρόνια της πορείας της ταξίδευε στην Ινδία όπου επισκεπτόταν τους δασκάλους της σε ισχυρούς πνευματικούς χώρους και από όπου έπαιρνε μαθήματα και πνευματικές πληροφορίες απαραίτητες για κάποιον άνθρωπο στην πορεία του εσωτερισμού. Έχει κατά καιρούς κάνει πολλές ομιλίες και παρουσιάσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα περιοδικά, μιλώντας για όλα τα πνευματικά θέματα στα οποία έχει εμβαθύνει, σε μια προσπάθεια να μοιραστεί τις γνώσεις της με τους μαθητές της και το ευρύτερο κοινό, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της κοινωνίας μας και την εξύψωση του ανθρώπινου πνεύματος.aischwarya-devi-mairy-soukouli-04

Σήμερα κάνει μια δυναμική και έγκαιρη προσπάθεια να μεταδώσει το παγκόσμιο μήνυμα της συμπόνιας, της αγάπης και της επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο σε ανθρώπους που αναζητούν την κατανόηση για την ζωή τους και τον εσώτερο εαυτό τους, ανεξαρτήτως φύλλου και θρησκείας. Ταξιδεύει και παραδίδει μαθήματα και θεραπεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και όλη την Γη, σε όσους έρθουν κοντά της με την ανάγκη για μια διαφορετική άποψη ζωής και για θεραπεία από τις δυσκολίες τους και την βλαβερή ενέργεια που συσσωρεύεται στις σύγχρονες πόλεις που μας επηρεάζει όλους αρνητικά.

Προς αυτόν τον σκοπό ξεκινάει μια ουσιαστική και ωφέλιμη για το ελληνικό κοινό συνεργασία με τον αυτόνομο πνευματικό χώρο και κοινότητα Gayatri Paritwar του Dev Sanskriti Vishwavidyalaya, ένα από τα πιο αξιόλογα πανεπιστήμια της Γιόγκα στον ιερό τόπο του Rishikesh της Βόρειας Ινδίας, με σκοπό την δημιουργία μιας εξίσου αξιόλογης σχολής δασκάλων της Γιόγκα στην Αθήνα. Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει συχνές επισκέψεις διακεκριμένων Ινδών δασκάλων του πανεπιστημίου αυτού, οι οποίοι θα μεταφέρουν την πολύτιμη γνώση τους και την πνευματική δύναμη του Gayatri Paritwar μέσο μαθημάτων στην έδρα μας στην Αθήνα.

aischwarya-devi-mairy-soukouli-05Η Aischwarya έχει μια ιδιαίτερα θετική ενέργεια αγάπης και αποδοχής προς το πλησίον της και μεγάλη διάθεση να βοηθήσει και να δώσει από την σοφία που έχει συλλέξει μέσα από τα χρόνια της πνευματικής της πορείας σε όσους θα έρθουν κοντά της. Η ευγενική παρουσία της και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους γύρω της μεταδίδει χαρά και ελπίδα για την ζωή και το κοινωνικό μας περιβάλλον και μας κάνει να νιώθουμε αποδεκτοί και αγαπητοί.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια που ηγείται οδηγεί τους συμμετέχοντες σε μια συναισθηματική, σωματική και πνευματική κατάσταση εξαιρετικά ευεργετική και ωφέλιμη, μέσα από την οποία μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις προκλήσεις της καθημερινής τους ζωής και να κατανοήσουν σε βαθύτερο επίπεδο την ουσία της ύπαρξής τους.aischwarya-devi-mairy-soukouli-06

Τα εργαστήρια και τα σεμινάρια που κάνει δεν προσφέρουν μονάχα ένα πνευματικό μονοπάτι προς το φως της προσωπικής και της παγκόσμιας αλήθειας αλλά συνδυάζονται με χιούμορ και ευθυμία μέσα από διάφορα πνευματικά παιχνίδια.

Είμαστε ευτυχείς που η Aischwarya είναι μαζί μας και ζει στην Ελλάδα και έτσι μπορεί και μοιράζεται μαζί μας την γνώση, την αγάπη και την εμπειρία της και μας βοηθάει και μας εμπνέει να προχωράμε μπροστά με έναν σωστό και αξιότιμο τρόπο.