Sanjivani kriya

Sanjivani kriya

Sanjivani Κρίγια

Sanjivani Κρίγια ή αλλιώς με την κυριολεκτική σημασία  «η τεχνική της ζωής» , στο μάθημα αυτό  θα ξαναμάθουμε να αναπνέουμε σαν ένα μωρό. Από τα βάθη του ομφαλού μας , εκεί που η δόνηση ενεργοποιεί τα συστατικά της ύπαρξής μας. Αυτή η Kriya ενσωματώνει με μια μορφή ενέργειας που είναι ευνοϊκή και ταιριάζει στις ανάγκες όλων μας. Λειτουργεί συνδυάζοντας τεχνικές αναπνοής με ειδικά τεντώματα . Σε αντίθεση με άλλες μορφές άσκησης, αποτελεί μια μέθοδο που εστιάζεται στη βελτίωση της ροής Prana ή Τσί σε όλο το σώμα  που βοηθά στην αποτοξίνωση του όλου συστήματος άλλα και το ενισχύει ταυτόχρονα. Αυτή είναι μια απλή περίληψη της άσκησης αυτής , το ταξίδι ξεκινάει με την δική σας επιλογ

Sanjivani Kriya-Σαντζίβανι Κρίγια Yoga :

Η Sanjivani είναι μια τεχνική εμπνευσμένη από τον Swami Buddh puri Ji Maharaj,είναι η πρακτική αυτή δια μέσω της οποίας μπορούμε να διορθώσουμε την ρηχή αναπνοή σε πλήρης και δυνατή αναπνοή και έτσι να ανανεώσουμε το σώμα, τον νου και την ψυχή μας.

Sanjivani η ζωογόνος Kriya:


Τι αποκαλούμε Sanjivani Kriya (Yoga) :

  • Μια πρακτική μέσω της οποίας ο καθένας, ένας ηλικιωμένος ή ένας νέος, ένας υγιής ή ένας ασθενής, μια γυναίκα ή ένας άνδρας μπορούν να επανακτήσουν την ικανότητα να διοχετεύουν και να αφομοιώνουν πλήρη την αναπνοή αποκαλείται Sanjivani Κρίγια.
  • Μια πρακτική μέσω της οποίας οι μύες μπορούν να γίνουν ισχυρότεροι , οι αρθρώσεις μπορούν να γίνουν πιο εύκαμπτες και τα όργανα του σώματος μπορούν να γίνουν δυναμικότερα αποκαλείται Sanjivani Κρίγια .
  • Μια πρακτική μέσω της οποίας η επιδεινωμένη υγεία μπορεί να αποκατασταθεί , η κατάπτωση μπορεί να διορθωθεί , η εισβολή των ασθενειών και των γηρατειών μπορούν να περιοριστούν αποκαλείται Sanjivani Κρίγια .
  • Μια πρακτική μέσω της οποίας η ροή της ζωτικής ενέργειας ( πράνα ) μπορεί να στραφεί εσωτερικά από όλα τα αισθητήρια όργανα και ισχυροποιημένη να αφυπνίσει την ζωτική δύναμη του σώματος αποκαλείται Sanjivani Κρίγια .
  • Μια πρακτική μέσω της οποίας προσφέρεται μια υγιής , ευτυχισμένη , αρμονική και ενεργητική ζωή αποκαλείται Sanjivani Κρίγια .

Τρία κέντρα επιλέγονται στο σώμα και αναλόγως όλο το σύστημα διαιρείται σε τρεις φάσεις, που εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο κέντρο σε κάθε στάδιο.Η πρώτη φάση εκτελείται σε όρθια στάση, η δεύτερη σε μπρούμυτη θέση και η τρίτη σε καθιστή θέση.

Η Sanjivani Kriya στοχεύει στην αναζωογόνηση κάθε κυττάρου του σώματος,γεμίζοντάς το με την prana, τη δύναμη της ζωής.

Για να φορτίσουμε κάθε κύτταρο του σώματος με την ενέργεια της prana, η Sanjivani Kriya διαιρεί το σώμα σε τρία τμήματα:
1. Στήθος, 2.Κοιλιά, 3.Πλάτη.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για τμήματα : 2 φορές την Εβδομάδα Sanjivani & Meditation 85 € το μήνα. 

Λίγα λόγια για τον άνθρωπο που μας δίδαξε στην δασκάλα μας την Sanjivani Kriya.


O εμπνευστής της Sanjivani kriya Yoga, δάσκαλος του SSS (Shabad Surat Sangam) άσραμ στην Ινδία. 

Το SSS άσραμ εδρεύει στο Punjab της Ινδίας με την καθοδήγηση του Swami Buddh Puri Ji Maharaj, ενός πρωτοποριακού ερευνητή των βαθύτερων μυστικών της Mahayoga. Ενός αυθεντικού ασκητή ο οποίος μέσα από την αυτο-εμπειρία του εκδηλώνει σε διανοητικό, πνευματικό, νοητικό και φυσικό επίπεδο τη συνειδητοποιηθείσα Θεία Επίγνωση και ο οποίος καθοδηγεί τους ασκούμενους του μονοπατιού της Mahayoga.


Ελληνικός Σύνδεσμος του SSS (Shabad Surat Sangam) άσραμ στην Ινδία.