Yoga Dance

Yoga Dance

Yoga Dance - Χορός και τεχνικές Yoga!

Τι είναι το Yoga Dance ?

Μαθητεύουμε τον έλεγχο της εκπνοής σε διάφορες συνθήκες εγκεφαλικής και σωματικής λειτουργίας μέσα απο χωρό και έκφραση. Η αναπνοή αποτελεί στην ύπαρξη μας μία ακούσια ενέργεια, μαθαίνουμε να παρατηρούμε να ελέγχουμε και να αντιλαμβανόμαστε την εκπνοή μέσα απο ένα μεθοδευμένο σύστημα που είναι ενσωματομένο στην κίνηση και στις διασκεδαστικές φιγούρες του χορού.


 

 

 

  • Ενώνουμε τη φύση της αναπνοής της φωτίας (καπαλαμπάτι) με την συγχρονισμένη και ρυθμική κίνηση του σώματος,μέσα από τεχνικές του χορού και της Yoga για να φέρουμε το αποτέλεσμα της ευδαιμονικής ισσοροπίας στο σώμα και στον ψυχισμό μας.

  • Ο ρυθμός του μάθηματoς είναι μεταβαλλομενος άπο πιο αργούς σε πιο γρήγορους και ρυθμικόυς χρόνους μουσικής .

  • Οι κινήσεις του συνδυάζουν έντεχνο χορό ,όπως μοντέρνο ή Jazz με Ινδικες ασάνες οι οποίες μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενες,πράγμα που επιφέρει μια δυσκολία στον συντονισμό της αναπνοής και των κινήσεων.Ακριβώς αυτό το κομμάτι είναι που κάνει το Yoga Dance ξεχωριστό αλλά και μοναδικό.Μαθαίνουμε να έχουμε επίγνωση στην αναπνοή μας αλλά και ταυτόχρονα στις κινήσεις και τον ρυθμό του σώματος.Ετσι λοιπόν τα θετικά αποτελέσματα της εξάσκησης της επίγνωσης της αναπνοής (πράναγιαμ) σε συνδιασμό με την χορευτική καθοδήγηση της δασκάλας,αποδίδουν εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο στην ψυχολογία όσο και στην μορφολογία του ενεργειακού σώματος.
  • Στο Yoga dance κάθε ηλικία και κάθε σωματότυπος μπορεί να συμμετάσχει με ευκολία.
Το Yoga Dance είναι μια εμπνευσμένη και ανεπτυγμένη τεχνική απο την Δασκάλα του κέντρου μας. Η ίδια έχει συνδέσει την πολυετή της πείρα στον Χορό και την χορογραφία με την επαγγελματικού επιπέδου γνώση της Yoga, αναπτύσσοντας έτσι αυτή την μοναδική Παγκόσμια τεχνική.

Πρόσφατα η ίδια έχει παρουσιάσει την Τεχνική αυτή στο Yoga Portuguese Confederationστην Πορτογαλία το (2012) , αλλά και στο International Yog Festival στο Rishikesh της Βόρειας Ινδίας (2014) , παίρνοντας εύσημα για την προσφορά της Τεχνικής αυτής, καθώς και με επιτυχία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ αυτό.


 Δείτε το Βίντεο για το Yoga Dance :

 

 

Επικοινωνήστε μαζι μας.